Showdance

Showdance is een dansstijl waarbij men publiek entertaint.  Het is een variatie van verschillende dansstijlen.  Een mix van urban (hiphop), modern jazz, musical dans en nog veel meer.  In vergelijking met andere dansstijlen is er in showdance meer variatie en eigenheid toegelaten.  In het uurtje showdance is het de bedoeling onze leerlingen te laten proeven van de verschillende mogeljkheden in dans.

Urban

Urban is een verzamelnaam voor al de dansstijlen die ontstaan zijn op straat.  Zoals voornamelijk hiphop, breakdance, afro, enz...  Urban is buiten het dansen zelf gewoon veel plezier maken en nieuwe dingen ontdekken.

Modern/Jazz:

Modern/jazz dans is een dansstijl waarin emoties een verhaal vertellen.  Moderne dans heeft invloeden van hedendaagse dans, klassiek ballet en zelfs hiphop.  Jazz dans is de iets technischere kant van de moderne dans. Hierbij neemt eigenheid het voortouw.  Elke danser is uniek en heeft zijn/haar eigen manier van bewegen.

Musical dans

Musical dans is gewoon heel veel plezier maken.  Het is een opgewekte dansstijl, die aan de hand van expressie een verhaal verteld.  In deze stijl leer je acteren terwijl je danst. Dit helpt veel in het overbrengen van dansen op een voorstelling.

Kleuterdans

Kleutertjes laten kennis maken met muziek en helpen om de grove motoriek te versterken, aan de hand van dans.